Na primátorskej kvapke krvi darovalo krv takmer 80 občanov

14.06.2013 Poprad

Poprad 14. júna (TASR) – Mestský úrad (MsÚ) v Poprade sa dnes stal dejiskom už v poradí 3. ročníka Primátorskej kvapky krvi. Odber najvzácnejšej tekutiny zabezpečovala prostredníctvom mobilnej jednotky Národná transfúzna služba (NTS) pracovisko Poprad. "Dnes oslavujme Svetový deň darcov krvi. Opakovane prichádzame na mestský úrad, kde pod patronátom primátora robíme túto akciu. Dobre sa nám tu robí, tá spolupráca s mestom je perfektne pripravená, darcovia sú vďaka podpore mesta po odbere bohatšie pohostení, takže som maximálne spokojný," konštatoval vedúci lekár popradského pracoviska NTS Pavel Repovský.
Krv dnes v priestoroch MsÚ darovalo 79 darcov, z ktorých takmer polovicu tvorili zamestnanci MsÚ. "Mestský úrad nie je len budova, mestský úrad sú v prvom rade ľudia. Sme radi, že tí, ktorí mohli darovať krv, prišli v takom hojnom počte a pomohli dobrej myšlienke. Rovnako ďakujeme aj všetkým ostatným Popradčanom, ktorí svojou účasťou toto humanitárne podujatie podporili," uzavrel komunikačný manažér popradskej samosprávy Marián Galajda.
Celú akciu, ktorá pomôže NTS pripraviť si zásoby krvi na leto, keď zvykne byť odberov menej, zorganizovala NTS pracovisko Poprad, Mesto Poprad a Slovenský Červený kríž, územný spolok Poprad. Na transfúznom pracovisku v Poprade sa v rámci osláv Medzinárodného dňa darcov krvi uskutočnil aj deň otvorených dverí. "Niektorí občania sa prišli len pozrieť, ako to tu u nás funguje a niektorých sa nám podarilo aj presvedčiť, aby krv darovali. Myslím, že prišlo celkom slušné množstvo ľudí," uzavrel Repovský.
 

Vyberte región